MENY
För en måltid att minnas
Klassisk skagen på handskalade räkor och hemslagen mayo, gräslök, rödlök och
pepparot serveras på surdegsbröd från lokalt bageri. Toppas med sikrom.
Solmogna tomater tillsammans med krämig mozzarella, sotad silverlök,olivolja, örter samt vinäger och svartpeppar.
En vacker god tartar på kallrökt lax, dijon, kapris, dragon och hemslagen mayo.
Serveras med friterat tunnbröd,krasse och inkokt rödlök.
En god getost serveras med honungsmarinerade betor, sockerrostade nötter/fröer samt
goda skott.
Lokala ostar och charkprodukter serveras med inlagda färska grönsaker gott bröd och marmelad
½ kokt hummer med mayo,hovmästarsås, citron och bröd
Grillad lokal sparris serveras med en ramslöksemulsion. Rostade pinjenötter, lagrad
skånsk hårdost hyvlas över.
Kalixlöjrom med finhackad rödlök, Cremefraiche, dill, citron och ett gott rostat bröd
Gravad rådjursfilé smaksatt med gin. Serveras med syltade kantareller,rårörda lingon samt en senapsvinaigrette.
Rosastekt Kalvrygg med en klassisk rödvinssås ugnsrostade körsbärstomater,
gräddkokta sommarkantareller och inlagda rödlökar. Serveras med en ljuvlig
potatiskaka.
Rödvinskokt oxkind serveras med potatispuré, sky, smålökar och svamp samt picklade
skånska morötter och rödlök.
Hjortytterfilé, blomkålspuré smaksatt med tryffel,portvinssky, goda svampar, friteradbrysselkål.
Rimmat och lågtempat lokalt kycklingbröst, fransk senapssås,smörade grönsaker
(morötter, bondbönor, sparris mm)
Lax serveras med en skaldjurssås garnityr i form av syrliga grönsaker efter säsong
Rimmad och tempererad torskrygg med klassiska tillbehör, skirat smör,
räkor,pepparot, citron o dill. Sommarkål vid säsong eller en puré på gröna ärtor.
Ankbröst Serveras med krämig jordärtskockspuré, fruktig sås (apelsin/körsbär)
saltrostade jordärtskockor som friteras krispiga
Lasagne fylld med butternutpumpa, spenat, buffelmozzarella, lagrad ost. Serveras snyggt med riven italiensk hårdost, basilika, gröna blad och olivolja
Helstekt vildsvinsfilé med kallslagen bearnaise, nattbakade körsbärstomater, rostade amandine potatis med timjan
Fransk paj med enkel mandelbotten, skuren rabarber och gräddig äggstanning.
Serveras med rabaerbersyrup och kardemummagrädde.
Mandel och rapsoljekaka med smak av apelsin, tillbehör efter säsong, rabarber,
jordgubbar, hallon eller stekta äpplen. Vaniljmascarpone eller en yoghurt som
serveras till.
Mörk härlig chokladtårta. Kan serveras klassiskt med cognacsgrädde eller med t.ex. rårörda skogsbär, flingsalt och en hallonsorbet/glass
Krämig pannacotta smaksatt med kanel/vanilj serveras med en kompott på lokalt äpple, björksirap och ett crunch på havre/hassel/mandel
Serveras familystyle! Färska jordgubbar, vaniljglass, vispad grädde, socker. Allt
serveras i skålar på bordet för den bästa sommardesserten.
Parfait på vit choklad, en syrlig passionsfruktscurd,färsk mango, rostad vit choklad
samt frystorkad passionsfrukt.
Utvalda sommarbär (jordgubbar,hallon,björnbär etc.) marinerade i flädersaft och
citron. Serveras med en gräddig vaniljglass alternativt vaniljgrädde samt
myntasocker.